Veelgestelde vragen (FAQ)

Heb ik een vignet voor de snelweg nodig?
Op alle snelwegen in Oostenrijk is er een vignet nodig, ook voor het kleine stuk vanaf de grens Kiefersfelden tot aan afslag Kufstein-Süd.

Een 10-daags vignet ( de kortste variant ) kost € 8,90 voor auto’s. Het vignet is verkrijgbaar bij bijna alle parkeerplaatsen en tankstations langs autosnelwegen in de buurt van de grens.

Vanaf 8 november 2017 is het Oostenrijkse Autobahnvignet (het vignet voor 2018) ook digitaal verkrijgbaar. Dit digitale Autobahnvignet is dan via de website van de Oostenrijkse snelwegbeheerder Asfinag en via een app verkrijgbaar. Je hebt dan geen sticker meer nodig. Het digitale vignet wordt dan samen met het kenteken geregistreerd. Prijs en geldigheid zijn hetzelfde als het ‘ouderwetse’ (sticker) vignet.

Ellmau is ook zeer goed te bereiken zonder vignet, neem hiervoor de afrit van de snelweg Oberaudorf ( D ) of Kiefersfelden ( D ) en rijd via de ST2089 (Rosenheimer Strasse) en de B171 richting Kufstein.

Wat is de aankomst- en vertrektijd?
De aankomsttijd is 14:00u en de vertrektijd is uiterlijk om 10:00u. Dit om het schoonmaakbedrijf voldoende tijd te geven om het appartement weer op orde te maken voor de volgende gasten.

Wat moeten wij zelf meebrengen?
Linnengoed zoals: bedlakens, dekbedovertrekken, kussenslopen (grote kussens), handdoeken en theedoeken. Alle matrassen zijn van het formaat 80x200cm of 90x200cm.

Wat zijn de adresgegevens van Berghof?
Kirchbichl 69
A-6352 Ellmau
OOSTENRIJK